Magnezij Citrat

Nema na skladištu

23,85 

Magnezij ima vrlo važnu ulogu u našem tijelu te ga naše tijelo ne može samo proizvesti stoga je preporučljiv dodatan unos magnezija u obliku dodatka prehrani kako bi spriječili njegov nedostatak u tijelu. Magnezijev citrat je najbolji oblik magnezija s visokom bioraspoloživosti, jako se dobro apsorbira i dobro iskorištava u tijelu. Magnezijev citrat je vrhunski prirodni dodatak koji sadrži 740 mg po kapsuli.

 • 240 kapsula dostatno za od 120 dana do 8 mjeseci
 • Doprinosi održavanju zdravih kostiju i zubi
 • Odlična potpora za kosti i mišiće
 • Doprinosi oslobađanju energije tijekom metaboličkog procesa
 • Nije GMO, bez glutena, prikladan za vegane

Nema na zalihi

Magnezij je jedan od minerala čiji nedostatak najčešće u tijelu osjećamo kroz različite simptome. Simptomi koji upućuju na nedostatak magnezija u tijelu su grčevi u mišićima i nogama, glavobolja, umor, aritmija, visok krvni tlak.

Zašto dolazi do nedostatka magnezija u tijelu?

Nedostatak magnezija je uzrokovan smanjenom opskrbom magnezija zbog povećane potrošnje magnezija u tijelu ili zbog nedovoljne opskrbe organizma magnezijem. Najčešći uzroci nedostatka magnezija leže u prehrani koja nije dovoljno bogata mineralima, tjelesnoj aktivnost i sportu gdje naše tijelo znojenjem troši više magnezija. Nedostatak magnezija u tijelu mogu uzrokovati i određeni lijekovi (lijekovi koji smanjuju lučenje želučane kiseline, diuretici), dok povećanu potrebu za magnezijem imaju i dijabetičari.

Kako se boriti s nedostatkom magnezija?

U slučaju nedostatka magnezija dobro ga je dodati u obliku dodataka prehrani u dovoljno visokoj vrijednosti jer sav uneseni magnezij tijelo ne može apsorbirati. Magnezijev citrat nalazi se i u organizmu kao element i stoga je vrlo dobro podnošljiv i brzo aktivan.

Uloga magnezija u našem tijelu?

Magnezij u našem tijelu:

 • doprinosi funkcioniranju mišića,
 • smanjuje umor i iscrpljenost,
 • doprinosi oslobađanju energije tijekom metaboličkog procesa,
 • doprinosi očuvanju zdravih kostiju i zubi,
 • doprinosi djelovanju živčanog sustava,
 • ima ulogu u ravnoteži elektrolita,
 • ima ulogu u sintezi bjelančevina,
 • ima ulogu u diobi stanica,
 • doprinosi normalnom psihološkom funkcioniranju.

Što je magnezij citrat?

Oblik magnezij citrata ima visoku bioraspoloživost, lako i brzo se apsorbira u organizmu te je najčešći izbor preporuke za optimalnu nadopunu magnezija. Često ga nazivaju i laksativom jer pomaže u čišćenju i pražnjenju crijeva povećanjem količine vode i drugih tekućina u tankom crijevu.

Korisni učinci magnezij citrata

Djelotvoran kao laksativ: Magnezij citrat zahvaljujući svojoj kemijskoj strukturi veže vodu na sebe, »podmazuje« gastrointestinalni trakt te tako pomaže u regulaciji probave i uklanjanju zatvora.

Doprinosi normalnom djelovanju mišića i živčanog sustava: Magnezij je ujedno i elektrolit koji ima ulogu u normalnom djelovanju mišića i živčanog sustava. Redoviti unos magnezij citrata pomoći će vam da se opustite i bolje spavate.

Srce: Magnezij ima važnu ulogu za zdravlje srca, održavanje gustoće kostiju, funkciju pluća i normalnu razinu glukoze u krvi. Adekvatne razine magnezija važne su za održavanje normalnog krvnog tlaka i otkucaja srca.

Kosti: Magnezij je također potreban za pravilnu apsorpciju vitamina D koji u sinergiji s magnezijem, kalcijem i vitaminom K pomaže u održavanju gustoće kostiju.

Za koga je prikladan magnezij u obliku citrata?

Magnezij citrat prikladan je za odrasle svih dobnih skupina. Posebno može biti koristan za osobe koje redovito i naporno treniraju te znojenjem gube magnezij. Dodavanjem magnezija u svoju dnevnu rutinu pridonosite smanjenju umora i iscrpljenosti te pospješujete rad metabolizma.

Upotreba

Preporučena dnevna doza: 1-2 kapsule
Pakiranje sadrži: 240 kapsula / 120 ili 240 doza

Uzmite 1-2 kapsule dnevno uz obrok s čašom vode ili prema preporuci stručne osobe.

Čuvanje: Na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

Savjet: Proizvod je dodatak prehrani. Preporučena dnevna količina se ne smije prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu te zdrav način života. Za vrijeme trudnoće, dojenja, uzimanja lijekova ili liječničkog nadzora se prije upotrebe posavjetujte s liječnikom. Ako osjetite bilo kakve nuspojave tijekom uzimanja ovog dodatka, prekinite s uzimanjem dodatka i posavjetujte se s liječnikom. Čuvati izvan dohvata djece!

Sastojci

Magnezij (kao magnezijev citrat).

Nutritivni podaci

SASTOJCI NA DOZU (2 kapsule) %RVN*
Magnezijev citrat

– elementarnog magnezija

1480 mg

440 mg

116

Drugi sastojci: sredstva protiv zgrudnjavanja: magnezijev stearat, silicijev dioksid, ovojnica kapsule: hipromeloza (HPMC)

* Referentna vrijednost hranjivih tvari / •RVN nije specificirana

Trenutno u akciji

-15%
Original price was: 12,75 €.Current price is: 10,84 €.
Magnezij Citrat
Magnezij Citrat

Nema na zalihi