Kalij (Kalijev citrat)

Proizvod je na zalihi

24,89 

Kalij je jedan od najvažnijih minerala u tijelu. Ključan je za normalno funkcioniranje živčanog sustava, regulira ravnotežu tekućine u organizmu, te je neophodan za sintezu mišića i nukleinskih kiselina. Kalijev citrat je prirodni dodatak koji može pomoći u regulaciji razine kalija u tijelu, a važnu ulogu ima u održavanju normalnog krvnog tlaka.

Snažna formula u jednoj tableti koja sadrži 1000 mg kalija

  • 180 tableta u pakiranju za 3 mjeseca
  • Pogodno za vegane i vegetarijance
  • Doprinosi normalnom radu živčanog sustava, mišića i krvnog tlaka

25 na zalihi

Ukupno:

Nedostatak kalija ili hipokalijemija se može očitovati u obliku brojnih neugodnih simptoma kao što su bolovi u mišićima, utrnulost, zatvor, česta nadutost ili umor. Kalij možemo jednostavno nadomjestiti dodavanjem dodatka kalij citrata koji se uzima tijekom obroka.

Kalij – esencijalni mineral i elektrolit

Kalij ima ključnu ulogu u održavanju pravilnog rada organizma jer potiče kontrakciju mišića podržavajući provođenje živčanih impulsa i važan je za normalnu funkciju bubrega. Ovaj važan elektrolit regulira ravnotežu tekućine u tijelu i tako pomaže u održavanju funkcije živčanih stanica i zdravog rada srca. Nedostatak kalija ili hipokalijemija se može očitovati raznim neugodnim simptomima uključujući grčeve u mišićima, opću slabost, otežano disanje, pospanost, utrnulost, čestu nadutost i zatvor.

Većina kalija se u tijelu nalazi u stanicama, čak 80% se nalazi u mišićnim stanicama, a preostalih 20% u kostima, jetri i krvnim stanicama. Zbog svoje vitalne važnosti za organizam je kalij klasificiran kao esencijalni mineral i potrebno ga je održavati na normalnoj razini.

Kome je namijenjen kalijev citrat?

Kalijev citrat se preporučuje za održavanje normalnog funkcioniranja mišićne funkcije, živčanog sustava i krvnog tlaka. Naš proizvod sadrži kvalitetan kalij u obliku tableta koji je ujedno i jednostavan za korištenje. Pakiranje od 180 tableta, koje su pogodne za vegane, osigurava zalihu za 3 mjeseca.

Upotreba

Preporučena dnevna doza: 2 tablete
Pakiranje sadrži: 180 tableta / 90 doza

Uzmite 2 tablete dnevno uz obrok s čašom vode ili prema preporuci stručne osobe.

Čuvanje: Na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

Savjet: Proizvod je dodatak prehrani. Preporučena dnevna količina se ne smije prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu te zdrav način života. Za vrijeme trudnoće, dojenja, uzimanja lijekova ili liječničkog nadzora se prije upotrebe posavjetujte s liječnikom. Ako osjetite bilo kakve nuspojave tijekom uzimanja ovog dodatka, prekinite s uzimanjem dodatka i posavjetujte se s liječnikom. Čuvati izvan dohvata djece!

Nema poznatih nuspojava za kalij citrat. Nemojte uzimati kalij citrat ako ste srčani bolesnik, imate tešku bubrežnu bolest, Addisonovu bolest, visoke razine kalija ili natrija ili ste dehidrirali. Budite oprezni kada koristite proizvode koji sadrže limunsku kiselinu (citrate), ako imate problema s jednjakom, želucem ili crijevima jer to može otežati gutanje ili probavljanje tableta.

Sastojci

Kalijev citrat, Vitamin C (kao L-Askorbinska kiselina)

Nutritivni podaci

SESTAVINA NA DOZU %RVN*
Kalijev citrat
– od toga aktivnog kalija
1380 mg
500 mg
*
25
Vitamin C
(kao L-Askorbinska kiselina)
1000 mg 1000
Drugi sastojci: Magnezijev stearat, silicijev dioksid, mikrokristalna celuloza

* Referentna vrijednost hranjivih tvari / •RVN nije specificirana

Trenutno u akciji

-15%
Original price was: 12,75 €.Current price is: 10,84 €.
Kalij (Kalijev citrat)
Kalij (Kalijev citrat)

25 na zalihi

Ukupno: